Opis produktu
Kontrola jakości dostaw, produkcja, przetwarzanie i magazynowanie żywności – pirometr testo 104-IR dzięki szybkiemu pomiarowi temperatury na podczerwień, umożliwia kontrolę bezpieczeństwa żywności w przemyśle spożywczym i sektorze gastronomicznym.
- pomiar temperatury powierzchni i wewnątrz produktów spożywczych
- szybki pomiar temperatury na podczerwień i za pomocą zintegrowanej sondy penetracyjnej
- wytrzymały i praktyczny: metalowy mechanizm składania sondy, wodoodporna obudowa (IP65)
- zgodny z HACCP / EN 13485
Zakres dostawy: pirometr z sondą penetracyjną testo 104-IR, baterie i protokół kalibracji fabrycznej.
Dane techniczne:
Pomiar temperatury – sonda penetracyjna (NTC):
- zakres pomiarowy: -50 do +250 °C
- dokładność (±1 cyfra): ±1 °C (-50...-30,1 °C); ±0,5 °C (-30...+99,9 °C); ±1% mierz. wart. (w pozostałym zakresie)
- rozdzielczość: 0,1 °C
- czas reakcji: t99 = 10 sec
- częstotliwość pomiaru: 0,5 s
Pomiar temperatury – podczerwień (IR):
- zakres pomiarowy: -30…+250 °C;
- dokładność (±1 cyfra): ±2,5 °C (-30…-20,1 °C ); ±2,0 °C (-20…-0,1 °C ); ±1°C lub ± 1,5% mierz. wart. (w pozostałym zakresie)
- rozdzielczość: 0,1 °C
- częstotliwość pomiaru: 0,5 s
- optyka 10:1 + średnica soczewki (12 mm)
- celownik: 2-punktowy celownik laserowy (włączony/ wyłączony)
- zakres spektralny: 8-14 μm
- emisyjność: 0,10…1,00 (z krokiem 0,01)
Ogólne dane techniczne:
- tryb pomiarowy: hold lub auto hold (sonda zanurzeniowa)
- temp. pracy: -20…+50 °C
- temp. składowania: -30…+50 °C
- typ baterii: 2 x AAA
- żywotność baterii: ok.100 h
- wyświetlacz: LCD, 1-liniowy, podświetlany- klasa zabezpieczenia: IP65
- wymiary: 281x48x21 mm (rozłożona sonda); 178 x 48 x 21 mm (złożona sonda)
- materiał/obudowa: ABS/TPE/PC, odlew cynkowy, stal nierdzewna
- waga: 197 g (z baterią)
- gwarancja: 2 lata
- zatwierdzenia: EN13485