Opis produktu
LactoStar pozwala na szybką i niezawodną analizę głównych składników mleka. Pomiary wykonywane są metodą termooptyczną. Próba mleka (ok. 12 ml) jest przenoszona za pośrednictwem pompy do dwóch oddzielnych cel pomiarowych i analizowana niezależnie w urządzeniu termicznym i optycznym. Sterowanie urządzeniem LactoStar odbywa się poprzez system przejrzystego menu w języku polskim. Do automatycznej kalibracji urządzenia wykorzystywane są dwa roztwory wzorcowe mleka. Analizowane produkty: mleko krowie, mleko owcze, mleko bawole, mleko surowe, pełnotłuste odtłuszczone, pasteryzowane, UHT, śmietana itp. Wydajność urządzenia sięga do 40 prób na godzinę.
Podłączenie wody do płukani |
0,8 l/h |
Gniazdo drukarki |
równoległe |
RS232 |
tak |
Zasilanie |
230 V/115 V AC, 50-60 Hz |
Napięcie |
12 V |
Moc [W] |
180 |
Wymiary [cm] |
40x20x26 |
Waga [kg] |
15 |
Analizowane komponenty:
Komponent |
Zakres pomiaru [%] |
Rozdzielczość |
Powtarzalność |
Tłuszcz |
0,00-35,00 |
0,01% |
± 0,02% (zakres 0-8%) ± 0,2% (zakres 8-35%) |
Białko |
0,00-10,00 |
0,01% |
± 0,03 % |
Laktoza |
0,00-10,00 |
0,01% |
± 0,03 % |
S.N.F. (substancje stałe nietłuszczowe) |
0,00-15,00 |
0,01% |
± 0,04 % |
Minerały/ołów |
0,00-5,00 |
0,01% |
± 0,02 % |
Punkt zamarzania |
wartości zadane przez komputer |
0,0001 ºC |
± 0,002 % |